Ingrijirea părului [2]: Review – Loţiunea regenerantă cu petroleum, Gerovital

Începeam aici să vă povestesc mici trucuri şi secrete despre îngrijirea părului şi m-am axat în mare parte pe beneficiile uleiului de ricin.

Vreau să vă povestesc în continuare despre Loţiunea regenerantă cu petroleum de la Gerovital pentru că au trecut mai bine de 2 luni de când o folosesc săptămânal şi pot să spun că mi-am format deja o părere despre ea.

În primul rând trebuie să menţionez de la început că n-am avut niciodată probleme extraordinar de mari cu părul: singurele mele probleme erau că se îngrăşa cam repede şi trebuia neapărat să-l spăl o dată la 2 zile şi faptul că mi-e rar şi nu aşa des şi bogat cum mi-ar fi plăcut mie. Loţiunea de la Gerovital am luat-o după ce-am găsit-o întâmplător într-un DM. Văzusem conţinutul acela de petrol în ea şi mi-am adus aminte că multe fete scriau pe forumuri pe net că se dau pe păr cu petrol pentru regenerarea şi îmbogăţirea podoabei capilare – încă am mici dubii referitoare la cum te dai cu substanţa asta şi s-ar putea să fiţi şi voi în aceeaşi dilemă 😆 Deci am luat loţiunea când am fost acasă, undeva pe la sfârşitul lunii martie, în mare parte din cauza petrolului pe care îl conţine.

M-am dat cu ea de atunci în fiecare săptămână, întinzând-o de la rădăcina până la vârfurile de păr.

Ce mi-a plăcut:

  • După ce m-am dat regulat cu această loţiune, părul meu a crescut într-un ritm uimitor. Eu mă dădeam înainte şi cu celebra mască cu ulei de ricin dar nu cred că mi-a crescut părul de la ea atât de repede cât a crescut de la Gerovital. Un mare plus la capitolul ăsta 😀
  • Pe lângă petrol, loţiunea mai conţine şi ulei de ricin, vitamina A şi vitamina E. 4 iepuri dintr-o lovitură!
  • Există un şampon din aceeaşi gamă pe care mi l-am luat, dar n-am apucat să-l folosesc decât de vreo 2 ori pentru că l-am uitat acasă. Nu ştiu dacă folosirea lui accelerează cu ceva regenerarea/creşterea părului, dar o să vă spun despre asta după ce o să reîncep să-l folosesc. A, şi am înţeles că mai există un fel de ser pentru vârfuri tot din aceeaşi gamă, dar n-am avut onoarea să facem cunoştinţă.
  • Cu toate că sticluţa e mică şi are doar 100ml, 3 luni sigur vă ţine. Eu am părul cu vreo 7-8 cm mai jos de umeri şi după 2 luni de folosit, sunt abia pe la jumătate.
  • Preţul loţiunii depinde de la magazin la magazin, eu am văzut-o la Kaufland cu 17 lei şi la o farmacie şi cu 22. De la DM mi-am luat-o cu 19 lei, iar şamponul a fost 9 lei, ceea ce e destul de fain!!

Ce nu mi-a plăcut:

  • Eu am fost vopsită pe păr cu un ciocolatiu frumos şi am observat după ceva de timp că dispare culoarea de la o săptămână la alta. Loţiunea cu petrol e de vină, din păcate 😦 Mi-au confirmat şi nişte fete de pe internet, care au spus că şi lor li s-a dus culoarea de la masca asta.
  • E un pic complicată aplicarea loţiunii pe păr: unele fete îmbibau un tamponaş demachiant în ea, după care dădeau frumos pe păr, dar mie mi se pare că pierzi foarte mult din produs dacă faci în felul ăsta, aşa că am preferat să-mi torn directîn mână, după care să dau pe păr. E un pic greu pentru că nu ştii niciodată dacă ai dat peste tot (eu mă asigur tot timpul că pun la rădăcină şi la vârfuri şi apoi mă joc un pic cu mâinile prin păr ca să întind pe o suprafaţă cât mai mare şi gata) şi de multe ori curge multă cantitate în mână când torni şi mai cade şi pe jos până-ţi duci mâna la păr, dar cu un pic de grijă se poate face şi asta, nu e imposibil.
  • Nu miroase foarte frumos – are un miros discred de petrol. Bleah! Şamponul, în schimb, e super!
  • Nu ştiu exact dacă din cauza loţiunii (sau din cauza vântului care e foarte puternic aici şi cu care părul meu nu e obişnuit), am observat că părul meu a devenit destul de uscat. Nu că nu m-aş bucura să scap de tendinţele lui de păr gras, dar parcă ceva nu e în regulă. M-am hotărât aseară să-mi fac săptămânal o altă mască, pe lângă cea de la Gerovital cu care merg înainte, una cu ulei de măsline + ulei de ricin, tocmai ca să evit să-mi mai văd părul atât de uscat. Sper să nu-l agresez prea mult cu 2 măşti pe săptămână.

În concluzie:

Din punctul meu de vedere, avantajele sunt clar mult mai multe şi mai semnificative decât dezavantajele, motiv pentru care o să continui să folosesc această loţiune. Păcat că trebuie să mai tăiem din când în când, că altfel aş avea un păr ca Ileana Cosânzeana până la toamnă 😆

Advertisements